DEBUT! Ove, introdus de Chirilă în Concordia – FC Gyeongnam 2-1

Tânărul mijlocaș Ove Marin a fost introdus astăzi, în premieră, de antrenorul Ionuț Chirilă în minutul 83 al partidei amicale pe care Concordia Chiajna a disputat-o cu formația sud-coreeană FC Gyeongnam.

“Vulturii” au învins cu scorul 2-1 (1-1), în cel de-al treilea amical pe care l-au disputat în cantonamentul din Turcia. Welington a marcat ambele goluri ale Concordiei, în minutele 37 și 64.

Nimic nu e mai palpitant în perioada de acumulări fizice decît o partidă cu o formație coreeană, bazată în special pe tehnică individuală în regim de viteză. De altfel, coreenii au fost superiori celor de la Besiktas într-un amical disputat în Antalya, terminat 2-1 în favoarea grupării din Coreea de Sud.

Chiar și așa, în primele 20 de minute ale jocului, coreenii nu prea au văzut mingea. Jucătorii lui Ionuț Chirilă au făcut un presing ucigător, care a ținut momente bune formația sud-coreeană în propria jumătate. Împotriva oricărei logici, cei care au deschis scorul au fost tocmai coreenii, 0-1 în minutul 24! ”Vulturii” au luat iar jocul în primire, iar posesia excelentă și circulația bună a balonului au creat ocazia lui Bucurică (min. 36), șut puternic din colțul careului ușor pe lîngă poartă, care a prefațat golul egalizator al brazilianului Welington din minutul 37. Și Gomo putea înscrie cu un șut de la 35 de metri respins în extremis de portarul sud-coreean.

În minutul 64, Welington a reușit ”dubla”, după o fază lucrată de Strătilă în banda dreaptă. Și celălalt brazilian din echipa lui Chirilă, Da Costa Orlando, a fost la un pas de gol, însă ”torpila” pe care a lansat-o din afara careului de 16 metri a șters bara de sus.

Concordia a terminat partida cu un jucător de 15 ani în teren, Ovidiu Marin, care a evoluat curajos în fața apărării. Puștiul provine din centrul juvenil al Concordiei Chiajna și a făcut pereche cu Bambara în linia mediană a formației din Chiajna.

Concordia: Rîmniceanu, Melinte, Leca, Bucurică (62 Savin), Bambara, Dima, Coșereanu (51 Strătilă), Gomo (40 Serediuc), Papasterianos (83 Ov. Marin), Roșu (76 Da Costa), Welington (76 Florea)

Lasă un răspuns